★ Mamma till 4 pojkar & livet på landet ★

Tjo hejsan =)

Nu är det väl ändå dags att uppdatera lite här i bloggen.
Är nästan exakt 3 år sen jag skrev ett inlägg.
Kan börja med att vi bor kvar på våran gård utanför Halmstad, oskarström. Har ju våra 4 pojkar 
Kewin som snart blir 12 år 😲 och går i femman, en helt underbar kille men ändå gör han oss galen varje dag, ja men han är ju en (tonåring) nu, haha.. Hjälper alltid till bör det ska köras maskiner. Haft några olika crossar o fyrhjulingar då han e galen i det men den alltid tröttnat efter ett tag. 
Theo som blev 8 år i januari, går i ettan. Så god o fin kille men har just nu en del problem, så vi får se vad som händer inom en snar framtid. Eventuellt har han ngn sorts diagnos, men det får tiden utvisa. Bara vi blir mer kloka o kan hjälpa honom när det ej går som han vill ❤️
Oliwer som fyller 6 år i juni och går sitt sista år på förskola, för till hösten är det skolan som gäller och förskoleklass. En stor kille nu. Världens mysigaste kille som är mkt för känslor, och alltid ska visa dem och säga vad han känner. 💙
Alexander våran yngsta kille som redan hunnit bli 3 år  😲 känns som det va nyss han va bebis men ändå så långt   bort. Han gör oss galen precis varje dag, men ger så mkt kärlek samtidigt.  Haha svårt o beskriva.. Pratar inte mkt men låter desto mera..

Mannen jobbar på ett nytt ställe utanför Laholm o trivs super bra. Varit där sen i våras.

Jag då ❔
Jag jobbat på ett företag som heter Flitiga Liza , och trivs super bra. Det va länge sen ja kände att jag verkligen gilla rjobbet så mkt, visst har haft så goa kollegor när jag jobbat på förskolor. Men det har bara varit korta vik eller timmar.
Visserligen är det (bara) timmar nu med. Men ändå fast. Är ej heltid utan lite mindre än halv. Det passar mig bra, visserligen känner ja att ja hade gärna jobbat mer, men man får ta det man får. 👍
Träna gjorde jag ju förr men det hinns ej med alls nu.
Vi skaffade ju massa djur förra året 😲
Äntligen köpte vi våra första getter, getter som jag längtat efter att köpa i flera år. Vi funderade på kanske 2 eller 3 getter. Men det blev 9 getter, 9 afrikanska dvärggetter.
  • Doris med sina söner Diesel och Tiger på 2 år. 
  • Madicken med sin dotter Solveig på 2 veckor. 
  • *** med sin dotter Berit på ca 4 veckor. (glömt namnet på mamman) 
  • Lasse, pappan till alla de små. Och en mkt fin avelsbock. 
  • Alfred, en kastrerad göingebock. 
Dessa va ett bra gäng men vi kände nästan direkt att Berits mamma och Alfred ej passade in i gänget så de flyttade till en vän till oss.
Idag har vi bara kvar Doris. Lasse, Diesel och Tiger flyttade för inte så länge sen då de ej funkade ihop med våra bockar som vi haft (då vi haft en del olika o provat)
Tiger har alltid varit min bebis. Mkt kelen o hur go som helst. Han är så saknad. ❤️

Sen dess har vi haft väldigt mkt olika getter.
Men idag har vi ett gäng afrikanska dvärggetter och ett gäng göingegetter. Men kommer sälja de flesta afrikanska då vi bara ska ha göingegetter kvar. Men vi behåller de 4 äldsta afrikanska, då vi anser att de ej ska behöva flytta när de är lite äldre och de är faktiskt riktigt goa.
Vi har även fått ett gäng killingar, sammanlagt har det än så länge blivit 2 bockar och 4 getter. Tyvärr dog en bock idag, våran älskade Zorro somnade in ❤️😥 knappt 2 månader blev han. 
Hans syster Zelda o en annan gettjej kommer flytta imorgon. 
Har 6 tjejer som snart ska killa, så vi väntar med spänning o hoppas på flickor 🥰 
Kommer lägga in lite bilder i ett annat inlägg o även info om varje get vi har just nu. 

Vi har även ett gäng får, men de ska alla få flytta, väntar på att de ska Lamma. Fick ett litet lamm i förrgår, så snart blir set nog fler. Har 3 värmlandsfår och 2 norsk spelsau /rya.
Har även haft 5 gotlandsfår, och 3 andra Blandras får. 

Vi har oxå haft 4 Linderödssvin, 3 suggor o en galt.  Elsa, dagny, rodde och bettan.  Men det va ej ngt för Iaf mig 😂 mannen ville ha kvar dem men nej de är för stora o nej jag gillar ej dem. Haha.. 

2 minigrisar, Lady och lufsen. Ej tama så de fick flytta. Tror de bodde här ca 6 månader.. 

Myskankor, väldigt många olika, då vi kläcker ägg och även köpt nya ällingar, sålde alla. O nu har vi bara choklad bruna myskankor. O dem ska vi avla på. Så just nu lugger det 8 ägg i kläckaren o vi håller tummarna på bra befruktning och att de ska börja lägga mera ägg snart. Får ca 1 per dygn. 

Italienska gäss. Så vackra o hur goa som helst, men om de är tysta? Absolut inte 😂 o du som känner mig vill ej ha djur som skriker o låter hela tiden man visar sig. Så de fick flytta. 

Japanska jumbo vaktlar har jag haft flera 100. Men även dem fick flytta pga de dammade ngt fruktansvärt. 

Även höns av olika raser såsom ayam cemani, vit legbar, mfl. Körde renrasigt men eftersom de lätt får ohyra så fick de flytta då vi har Iaf 3 barn som inte tål några såna små alls. 

Kaniner i olika raser, men mest belgisk jätte och tysk jättescheck. O en liten Blandras kanin. 
Tror ja hade som mest 20 kaniner på en gång. Men de tog tid o kände ej jag hade den tiden att lägga just då. Men kanske i framtiden. 

Så det va nog alla de djur vi haft.. Haha ja en hel del har vi gått igenom.. 
Det vi önskar i framtiden är väl en större gård där det får plats både hästar och kor. O fler getter. Kanske höns med, men då i ett enskilt ställe så barnen ej kommer nära dem (om de fortfarande är känsliga not ohyra då) 

Nej men nu blev det väldigt mkt text o har nog hur mkt som helst att skriva om.  Haha. Men vem kommer läsa det?! 

Får väl börja dela bloggen igen så det kanske kommer in ngn hit 😂🥰 

Men nu måste man bo ta o lägga sig. Blir troligtvis en tidig morgon imorgon. Då man som alltid har mkt att göra på helgerna då man försöker hinna med det som ej orkas o hinns med på veckorna när man jobbar. 
Men vet ni snart är våren helt här o sommaren, o då är det ljusare o varmare o då, då blir det inte mkt tid inne... Underbart ⭐ 
God natt nu o sov så gott.  😴💤





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0