★ Mamma till 4 pojkar & livet på landet ★

Jobb o nya bebisar på gården 🥰

Blir en del jobb denna veckan. Lite mindre än jag vill. Men ändå jobb varje dag. 🙂👌
🧹🚽🧽

Igår fick vi tillökning gården. Äntligen kom Pippis lamm. 2 mkt söta bagglamm fick hon. Första ve en stor pojke, andra lite mindre. Men friska o allt gick bra. Mamma Pippi är så duktig, o om inte lite extra beskyddande 👌
Alla går ska ju säljas så småningom så va de får för kön på lammet spelar ingen roll då de säljs med mammorna..

Däremot så fick vi en liten getkilling till idag. Fluffa fick en helt underbart söt dotter 🥰 o det är bra då vi ska behålla göingegetterna. Än så länge har det fötts 3 göingegetter o alla är flickor 👍 sån tur vi har. O al mkt dina o friska.
Kvar har vi Yin som är mkt stor. Så gissar hon kommer få 2 st. Sen Embla. Hilda tror jag ej kommer få så hon sj e mkt liten o ej så stor mage. Hon kommer troligtvis säljas när vi vet säkert om hon e dräktig eller inte. För hon känns för liten att avla vidare på.
Sen är det inga fler göingegetter, alla dem har killat då förutom de 3 eller ja 2 som ska få.

🐐
Av de afrikanska dvärggetterna så är det Joline kvar att killa som vi vet är dräktig. Hon har både mjölk o är tjock. Stella tror vi kastat 3lker fått missfall då hon blödde för npgra veckor sen, o hon varken har mjölk eller är tjock. Men man vet aldrig, getter kan luras.. Snövit samma där. Ingen mage o ingen mjölk. Men det får tiden utvisa. 
Alla de afrikanska ska oxå säljas. Då vi bara ska ha kvar göingegetterna o sen eventuellt blir det även jämtgetter, men som det ser ut nu i har gjort ett bra tag så e den rasen mkt svår att få tag på. 

Så är du intresserad av antingen får eller getter. Skriv en kommentar 👍🥰

Nej nu ska ja försöka sova. Legat i sängen redan en timme då benen värker o kroppen e trött. 💤

Igår blev det lite gos med lillpojken då han saknar sin mamma mkt. Men idag har det varit lugnare då han börjat ty sig till Roxy som fick en flicka för ngn dag sen, så då ligger han o myser med dem 🥰



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0