★ Mamma till 4 pojkar & livet på landet ★

Sjukhuset

Hela torsdagen satt vi på vårdcentralen och akuten i halmstad.
På onsdag kväll börja Tias klaga på att han hade jätte ont i ögonen o ej kunde öppna dem o titta. Han gick o la sig på torsdags morgonen halv fem väckte han mig o det va värre. Kunde inte öppna alls . ringde sjukvårdssupplysningen och de rådde åka te vct när de öppnar o blir det värre o han ej orka med smärtan att åka te akuten direkt.

Ringde vct åtta o tio fick han en tid, de såg inget o proverna va bra.
Men blev skickad te akuten i halmstad.
Han va där halv tolv o vid två /halv tre fick han till slut komma tikl ögonkliniken o de börja med att lägga bedövningssalva i båda ögonen så de skulle kunna undersöka dem, de fick lägga två ggr o sen kunde han se o öppna ögonen, lite suddigt men han kunde iaf öppna dem.
Man såg inget när man kolla i ögonen, men de kolla synen o den va skarpt nedsatt på höger öga.
De kolla i mikroskop o han hade fullt med små sår rispor i hela högra öga, på hornhinnan.

Hur han fått dte visste vi ej då men nu är det med 100 % säkerhet att det är lasern som skadat hans ögon när han jobbat med det på jobbet.
Han fick utskrivet en antibiotika salva han ska ta i ögonen 4 ggr om dagen i båda (de andra vänstar ögat blöev oxå lite inflammerat då de sympatiserar med varandra) o så en salva som smörjer o bedövar ögat , som han skulle ta på natten.

Nu e han mkt bättre, har ej så jätte ont och kan se iaf, så nu hoppas vi bara att det kommer läka. han skulle höra av isg i slutet av veckan som kommer om det ej känns det 100. plus han måste kolla synen, kanske blir det glasögon :/  Men det viktigaste vi känner nu är att det INTE va ngt allvarligare som ngn tumör bakom ögonen eller ngt annat.. Man vet ju lixom aldrig va det kan va.. Nu ska det bara läkas o sen blir det semester.

Vår semester börjar egentligen måndag men vi får se hur det blir :)

Vi har iaf inplanerat en tur te Liseberg o kanske sova på ett av deras vandrarhem sen dagen efter gå på universeum. Sen om det blir en dags tur te Borås Djurpark vet vi ej, får vänta på lönen o tilsl räkningarna e betalade, men vi tror vi kan åka :)

Kommer bli så roligt o komma bort bara vi tre ♥

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0