★ Mamma till 4 pojkar & livet på landet ★

Idag - Uppdaterat längst ner :) kl 22:12

regnar det ute, men just nu e det uppehåll, va ute en runda med hundarna o busade, kastade boll o sånt :) Men nu ligger Tirill nedanför mig vid datorn o sover o Zima ligge runder soffbordet o snarkar där.. sötisarna

Gick in i vecka 31 igår :love: Tiden den bara rusar förbi..

har fortfarande en del kvar o inhandla som vi tycker vi vill ha/behöver. här kommer en lista bara för att ja ej ska glömma det .Fast då e ju frågan, är dessa saker verkligen så viktiga för oss om ja nu glömmer det.. ?? hehehe..

  • Spjälsäng då vi ändå kommer få köpa det när bebis vuxit ur vaggan
  • Så då behövs spjälskydd o sängkläder till sängen
  • Lite söta nallar o sånt till vaggan, vagnen o skötbordet
  • Pyjamas vet vi ej om det kommer behövas,blir det en varm sommar så räcker dte ju med vanliga bodys men blir dte kallare så får vi nog inhandla några pyjamasar, hur hade ni gjort?
  • Babyvakt då ja vill kunna gå ut med hundarna o hämta posten o sånt utan att behöva väcka bebis o ta med mig ut
  • Babybjörn bärsele Active, kanske blir en annan om det ej fungerar med denna, men denna blir det först o främst iaf
  • Blöjor
  • napphållare, har en men vill iaf ha en till
  • filtar, har en go men vill ha ngn mer.
  • babysitter, vet ej vilken då söt e sugen på fiskerprice gunga
  • tjock täcke man kan lägga på golvet o lägga bebis på
  • skötbord att ha uppe
  • regnskydd, vet ej om vi kommer va ute när dte regnar men man kanske redan är ute o då kan det va bra o ha ett ifall att
  • Termometer
  • liten kudde till vagnen o vaggan/sängen
  • nappflaske rengörare

Tror det va allt, iaf va ja kan komma på nu.. skriv gärna en kommentar om ngt du tycker låter helt galet eller ngt ja glömt. har redan handlat hem detta

Kanske är detta allt vi köpt, kan ha glömt ngt..

men som sagt skriv om du tycker vi glömt ngt



  • Kom på amningskudde,, är dte ngt att ha?? funderra ej att köpa ny utan isf blir det en begagnad..
  • Bröstvårtsskydd? Oxå ngt man bör ha hemma ??
  • Bindor till mig, tips om några bra, har hört apotekett..
  • Koksaltlösning?
  • Bröstpump osf begagnad ?

Kommentarer
Postat av: Annika

Ni verkar väldigt redo tycker jag, mycket av det vi köpte innan bebisen kom har vi knappt använt, annat har gått åt mer än vi trott. Napphållare har vi ingen, men det skulle behövas, vet inte hur ofta dom åkt i golvet, haha! Jättefin vagn förresten! Ett tips är att hålla utkik efter babybjörn bärsele på blocket eller tradera, de är oftast helt i nyskick där men åh så mycket billigare! Man vill ofta använda sele men det blir rätt sällan ändå...Kanske en bärsjal? Många små handdukar skulle jag tipsa om, det är något vi kände av mest att vi saknade i början. Till spyor, skötbord osv. Till sist, Lycka till och grattis till barnet!

2009-05-06 @ 16:42:21
URL: http://wilanand.wordpress.com
Postat av: Fia

Oj oj oj det var mycke det..ska försöka kommentera om det jag tänkte på,listan var ju så låååång..hehe..Gällande listan på det ni inte köpt än,börjar med den..

Pyjamas är nog inget måste,vi har två st till liam men det är bara den ena som använts en gång på kvällen innan han skulle sova,han sover jämt i bara blöja med ett täcke på sig i sin säng.Babybjörn är ok men inte något man vill ha på sig en längre stund,och då har vi en active.Om ni ska köpa babysitter så fundera på om ni vill ha bebben där i tidigt eller först när han lärt sig hålla lite koll på huvuvdet,för ska han sitta där som jätte liten får det bara vara korta stunder åt gången,men det finns ju liggande som dom kan va i lite längre.När han ska ligga på golvet kan ni ju ta ett vanligt täcke om ni har flera hemma..vi har 3 duntäcken så han har fått ligga på ett sånt med påslakan på.

Nu till den lista där ni har köpt saker..

Den enda salva vi har är inotyol och sen en parfymfri bad olja..salvan har vi bara behövt använda en gång,så nå mycke såna grejer behövs inte.bröstmjölk funkar ju bäst mot sprickor osv..Badcape har inte vi då vi bara lindar in honom i en stor handduk,snuttefilt har han gjort själv av en liten gäst handduk som legat i vagnen ifall han skulle kräkas.Alltså det finns ju alltid saker man har köpt som inte kommer till användning..fast för oss blev det inte så mycke köpande eftersom att vi hade tänkt ta allt sånt "onödigt" i slutet av feb men då hann lillen ju titta ut så då köpte man bara det man behövde..och nu ser man ju att det vi hade tänkt köpa inte alls behövs..Tror man måste känna efter lite själv,men det är nog bättre att köpa allt små plock när plutten tittat ut..även om det är svårt=)

2009-05-06 @ 18:39:05
URL: http://zophiaa.blogg.se/
Postat av: ida

Hmm.... en pyjamas hemma kan ju alltid va bra att ha, annars funkar det ju med långärmat o byxor med om det skulle va lite kallt :-) Babybjörn hade jag ALDRIG köpt, har haft en och det var det mest värdelösa skit jag nånsin lagt pengar på :-/ Köp en sjal istället! Det är inte krångligt jag lovar, men mycket mycket bättre både för bärarens rygg men framförallt också för bebisens skelett och höfter, dessutom kan man bära den redan som nyfödd i en sjal - det kan man ju inte i en sele.



Ersättning har ni ju köpt, det är ju annars inget måst att ens "bara ha hemma".... det köper man om man märker allteftersom...och det märker man ju inte på 5 minuter utan på flera dagar typ....



Massa sm¨å kräk handdukar är bra, men där funkar ituklippta handdukar eller vad som helst likaväl! :-) Babyolja - jag tar hellre olivolja så vet man att det är naturligt och inte massa konstigheter!



Badtremometer - hade jag en med, men använde aldrig. Man känner ju själv när det är lagom varmt! :-)



Nagelsax - nästan helt omöjligt att klippa bebisen naglar med en sån ändå, lättare att riva av dom eller bita själv!



En liten platt kudde är bra, så riskerar bebisen inte att bli platt i huvudet.



Platad frotteé - ännu en totalt onödig sak, går inte att ligga på (eller ens ha under lakandet) utan att bebis svettas ihjäl. Jag köpte också, använde en gång o sen bara att ha under stjärten när dom luftar rumpan.



Tops är bra - att rengöra navelstumpen med. I öronen ska man inte stoppa in nånting på en bebis, inget som är mindre än sin egen armbåge. (och vad är det? )



Regnskydd - det tycker jag är ett måste! Har ni varit ute o gått o vill lämna bebisen kvar att sova ute i vagnen o det börjar dugga - bara att dra på! Funkar också perfekt som vindskydd om man är ute i mycket blåst!



Babyvakt är bra att ha, så kan man själv va ute o grejja om bebis sover inne! :-)



2009-05-06 @ 21:28:10
URL: http://1vuxen2barn.wordpress.com
Postat av: Fia

Kom att tänka på det där med kläder..Vi fick hela tiden höra att kläder i strl 50 var i princip onödigt att köpa eftersom att barnet inte brukar ha det någon längre tid eller inte alls..Men för våran del var det såååån tur att jag hade köpt mycke av den storleken eftersom att liam var mini när han föddes,ja eller inte mini men liten..vägde ju bara 2914g..Dom flesta 50 var tillochmed för stora på honom och han har precis börjat på 56 vid nästan 3mån ålder.Så håll tanken vid det att ni kan få ett litet barn och då är det bra med massa kläder i 50 och inte bara i 56..Vi ska sälja en massa 50 nu så hojjta till om det är nått du vill ha..

2009-05-06 @ 21:55:05
URL: http://zophiaa.blogg.se/
Postat av: Annika

Ja den var faktiskt riktigt snygg den svart/orangea selen, så det förstår jag om ni köper en ny! Vi köpte vår begagnad, en original är det. Den funkar bra, blir lite tungt att gå längre sträckor med honom i den nu när han väger över 7 kg. Men den funkar jättebra och han trivs som fisken i vattnet i den. Har inte testat bärsjal själv heller, men det ser lite mindre 'tekniskt' ut än bärsele tycker jag. Sen är de nog enklare att sätta ihop (spec. ringsjal) än bärselen, har man inte haft den på sig på länge kan man få lite huvudbry...hehe =) De små tvättlapparna IKEA har med färgade hyskor är jättebra, vi använder dem vid skötbordet för att torka rumpan, sen får han ligga på lite större ikea handdukar, de för 2:-/styck. De använder jag också som kräk-handdukar. Men då har ni ju det klart också. Tror det enda som är kvar för er är att förbereda er på att bli föräldrar med allt det för med sig! Det är inte lätt alla gånger, måste jag säga! Passa på att gå på någon riktigt fin restaurang med god mat innan bebisen kommer, det är nåt jag verkligen är glad att vi gjorde. Som det är nu har man ju varken tid, rena kläder eller ekonomi för att gå på restaurang känns det som, haha! =D Glömde också säga, inotyol salvan är superbra mot röd rumpa!

2009-05-06 @ 22:17:29
URL: http://wilanand.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0