★ Mamma till 4 pojkar & livet på landet ★

Recept

Några som ville veta recept på min makaronistuvning och makaronipudding och va lasagnette är.

Makaronipudding

Makaroner
Margarin/smör
Ägg beroende hur många du gör det, ca 3 ägg.
Mjölk önskad mängd, ca 2 dl.
Kryddor ex salt, peppar grillkrydda
Bacon eller fläsk
Tillbehör Ketchup :)
Sätt ugnen på 200 grader. Koka önskad mängd makaroner beroende på hur många ni är. Häll av vatten och smörj en form antingen hög eller låg, jag använder mig oftast av en låg då jag vill ha så mkt krispiga makaroner som möjligt ;) Häll i makaronerna de som får plats.
Stek baconen i små bitar eller fläsken beroende va du tycker om/vill ha, Sj använder jag mig alltid av bacon. Blanda äggen mjölken o kryddorna, häll över makaronerna, och blanda i baconen/fläsket. Sen in i ugnen, kan oxå toppa med lite ost om man vill det.
ska vara i ugnen tills det blivit en fast form, alltså ej löst då äggen ska stelna..  och tills översta lagret fått en knaprig yta. Servera med ketchup eller utan. Det är vad man sj väljer :)
Makaronistuvning till ca 3 personer.


Mjölk 1 liter
Makaroner ca 5 dl
lite socker
kryddor
Koka upp ca 1 liter mjölk antingen tillsammans med makaronerna,kryddorna och sockret eller så lägger du i det senare, sen låter du det småkoka under omrörning tills mjölken kokat in helt i makaronerna, du kan behöva tillsätta lite mjölk om det blivit för hårt. servera med ketchup  , korv eller köttbullar eller vad som önskas :)
Lasagnette är ja köttfärs med pasta i ugn.
Du steker köttfärsen, sen rör du ner kryddan som finns i påse och den mängd vatten /mjölk det står på förpackningen, lägger ner pastan du fått i paketet, kokar upp lite sen lägger du allt i en smörjd form och strö på lite ost om så önskas, o sen in i ugnen till det är klart. Det är ungefär som lasagne men mkt godare :))

Kommentarer
Postat av: Fia

Ska man blanda mjölken och äggena i en egen skål tillsammans och sen hälla det över makaronerna och därefter över med baconet,eller tvärsom?

2010-04-11 @ 19:46:24
URL: http://zophiaa.blogg.se/
Postat av: Ida

Aha - låter ju jättegott! :-) Hittar man det på samma hylla som lasagneplattorna eller?

2010-04-11 @ 20:44:55
URL: http://1vuxen2barn.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0